2014-06-05 16:39:20• hírek • Szatmár.ro

VIP-kórtermet adtak át a diabetológia osztályon

A Lions Club támogatásával felújított kórterem kétágyas és saját mosdóval rendelkezik.

A Régi Kórház diabetológiai osztályán csütörtökön adták át azt a kétágyas "VIP" kórtermet, amelynek felújítási költségeit a szatmárnémeti Lions Club jótékonysági szervezet biztosította. A kórterem saját illemhellyel és tusolóval rendelkezik, hamarosan pedig újabb extrákkal fogják felszerelni. Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyibe kerül majd egy nap ebben a kórteremben, ez később derül ki.

Ha a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház szülészeti osztályán működő VIP kórtermeket vesszük alapul, az ár 50-60 lej lesz - naponta. A felújítást finanszírozó szervezet szerint a befolyó összegeket vissza fogják forgatni, így a bevételből előbb egy hűtőszekrényt, aztán egy mikrohullámú sütőt vásárolnak majd. Ezeket a kórteremben fekvő betegek fogják használni.

"A diabetológiai osztály 11 hónapja jött létre, Szatmár megyében pedig több mint 18 ezer cukorbeteg szerepel a nyilvántartásban. Idén már több mint 500 beteg volt beutalva az osztályunkra. Ágyszámunk 25 és egy 17 fős csapat látja el a feladatokat. A VIP kórteremben a körülmények kicsit jobbak az átlagosnál, ennek megléte is fontos szempont annak érdekében, hogy a betegek ne kerüljék el a Szatmár Megyei Kórházat" - magyarázza Dr. Szilágyi József főorvos.

Kihasználva a lehetőséget, a Lions Club működtetői beszéltek az idei évre tervezett tevékenységeikről is. Ahogy 2005 óta minden évben, úgy most is tábort szerveznek cukorbeteg gyermekeknek, ahol megtanítják őket együtt élni a betegségükkel. Iskolákban végeznek diabétesz-szűrést, óvodákban tartanak látásvizsgálatot. Tervezik azt is, hogy a Gabriel Georgescu utcában egy olyan központot hoznak létre, ahová állami gondozott, de az iskolában kiemelkedően teljesítő gyerekeket fogadnak be.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: